Pompe centrifuge. Pompe submersibile 021 367 2766

office@amitech.ro

Pompe centrifuge cu tocator pentru apa reziduala şi alte lichide încărcate cu fibre lungi şi suspensii solide

Pompe centrifuge cu tocator

rovatti-pompe

 

 

Utilizate in ferme pentru tratare namol rezultat de la animale; sunt livrate, la cerere, cu lame prevazute special in corpul conic de aspiratie, cand lichidul pompat contine fibre lungi.  Solidele nu trebuie sa depaseasca concentratia de 12 – 15% si sa nu fie abrazive, sa nu existe fibre care sa colmateze traseul de curgere al lichidului. Lichidul pompat trebuie sa fie compatibil cu materialele de executie ale pompei.  Cutitul tocator este necesar pentru a preveni colmatarea pompei.

Componentele pompei sunt:  Corp conic de aspiratie cu filet interior pentru conexiune cu sistem de amorsare; cutit tocator din otel special pentru taierea fibrelor; sistem de siguranta; butuc; disc de uzura cu gauri excentrice dintate; rotor deschis din fonta sferoidala; etansare mecanica cu lubricare suplimentara si suprafete de etansare cu rezistenta mare; capac etansare; sistem de ungere pentru etansare; corp pompa.  Pompa este echipata cu rotor deschis si disc de uzura. Arborele este montat pe doi rulmenti cu role lubricati cu ulei, capabili sa suporte incarcarea axiala a pompei. 

Conducta de aspiratie trebuie sa aiba diametrul mai mare decat racordul de aspiratie al pompei, sectiunea conductei sa nu aiba o abatere mai mare de 2% si toate legaturile trebuie sa fie perfect etanse.

Pompa trebuie sa fie ferm prinsa pe fundatie si sa se asigure  sustinerea corecta a conductelor pentru a preveni tensiunile si/sau spargerea flansei de aspiratie.  Pentru pierderi de sarcina minime, lungimea conductei de aspiratie sa fie cat mai mica, cu coturi largi, si daca este utilizata supapa de fund, sa fie corect dimensionata si prevazuta cu sita.

Domenii de funcţionare pompe centrifuge cu tocator:

Debite = 12 ÷ 240 m3/h;
Inălţimi de pompare = 130 ÷ 8 mCA;
Puteri motoare = 0,75 ÷ 90 kW;
Turaţii = 960, 1450, 2900 rpm.
Echipare cu motoare Anti-Ex pentru lichide inflamabile.

Condiţii de funcţionare:

Temp. lichid pompat = max. 90 grade Celsius;
Natură lichid pompat = apă reziduală încărcată şi alte lichide încărcate cu fibre lungi şi suspensii solide.

Tip rotor:

deschis

Materiale de executie:

fontă înalt aliată

Domenii de utilizare:

Tratarea apelor reziduale, Industria celulozei şi hârtiei, zahărului, chimică şi petrochimică, siderurgică, minerit, construcţii, etc.

Model: SL

Model: SL + TC

Model: SD