Pompe centrifuge. Pompe submersibile 021 367 2766

office@amitech.ro

Pompe de vid:  se utilizeaza in procese de sterilizare, concentratii, uscare, impregnare, degazificare, extractia gazelor necondensabile, extrudare plastice, etc.
Se utilizeaza in special pentru urmatoarele aplicatii:
aspirarea gazelor si vaporilor din autoclave si sterilizatoare
vidare ambalaje, uscare si impregnare
amorsare
procesare in vacuum, aspirare gaze si vapori in ind. chimica, alimentara si bauturi
uscatorii si sisteme de evaporare in ind. textila, sapunuri
recuperare solventi

Pompa consta dintr-o carcasa cilindrica in interiorul careia se roteste un rotor cu palete fixe. Rotatia rotorului prin forta centrifuga impinge apa in jurul carcasei, astfel formand un inel de lichid concentric cu carcasa. Datorita spatiului dintre rotor si carcasa, in timpul rotirii rotorului, camerele dintre palete sunt formate cu volum de crestere si descrestere progresiva rezultand in formarea vidului si respectiv compresiei. Prezenta vidului in zona racordului de aspiratie face sa se aspire gaz prin racordul de aspiratie care este apoi comprimat si refulat prin racordul de refulare. In timpul functionarii pompei, se asigura un debit de apa continuu pentru a elimina caldura absorbita de lichidul insusi datorita compresiei izotermice.
Pompele sunt monoetajate, cu ax orizontal, prevazute cu supapa, proiectate cu rotor in consola montat pe arborele motorului electric sau pe corp lagar.
La pompele versiune monobloc, pompa este cuplata direct pe motor electric standard, cu flansa B5.
La pompele versiune cu corp lagar, pompa este prevazuta cu corp lagar cu suport de sprijin, adecvat pentru cuplare, prin intermediul unui cuplaj flexibil, pe motor electric standard, cu flansa, sau utilizand o flansa adaptoare.
Etansarea la arbore se asigura cu etansare mecanica, standardizata conform DIN 24960, pozitionata pe axul rotorului, pentru a proteja arborele de contactul cu gazul sau lichidul vehiculat.
Aceste pompe nu necesita lubricare, deoarece rulmentii motorului si corpul lagar sunt etansi si de tip lubricat pe viata.
Intreaga gama de pompe de vid pot vehicula orice tip de gaz compatibil cu materialele pompei. Presiunea de vidare cea mai inaintata ce poate fi realizata de pompa este legata de presiunea de vaporizare a lichidului; de cate ori presiunea de vaporizare se apropie de presiunea de aspiratie, pompa poate cavita, de aceea este recomandata mentinerea temperaturii lichidului cat mai scazuta posibil.
Conditiile de lucru la limita aparitiei cavitatiei impun montarea unei supape anticavitatie sau supape de suprapresiune pentru a proteja pompa.
In caz ca este necesara o presiune de vid mai inaintata fata de cea pe care o poate realiza pompa, este posibila functionarea pompei cu un ejector de gaz (sau alt tip de echipament) pentru a realiza un vid de 10mbar absolut.

finder

 

 

 

 


Pompe de vid Model MEX, LEX, DEX, F, E, CDS, NP.

 

– proiectate pentru vehicularea urmatoarelor fluide: gaze, mixtura gaze-vapori, mixtura gaze-lichide.

Domenii de functionare:
Debit de fluid = 10 ÷ 30000 Nm3/h;
Presiune absolută fluid = 33 ÷ 800 mbar;
Debit inel de lichid = 0.2 ÷ 40 m3/h.;
Puteri motoare = 0.75 ÷ 600 kW;
Turaţii = 970, 1450, 2850 rpm.
Echipare cu motoare Anti-Ex pentru fluide sau medii inflamabile.

Condiţii de funcţionare:
Temp. fluid aspirat = max. 1000C;
Natură fluid aspirat = diverse gaze şi mixturi corosive sau necorosive.

Materiale pompe de vid: fontă înalt aliată, oţeluri inoxidabile înalt aliate, căptuşite la interior cu ECTFE, ETFE sau PFA.

Variante constructive:
– Monoetajate sau dubluetajate
– Monobloc sau cu cuplaj elastic echipate cu etanşare mecanică;
– Cu cuplaj magnetic;

Domenii de utilizare pompe de vid:
Pompele de vid se utilizează în procese de sterilizare, concentraţii, uscare, impregnare, degazificare, extracţia
gazelor necondensabile, extrudare plastice, etc.

DEX 600 – 1800

F300-2 ÷ F710-2

E253-705

CDS3-30 ÷ CDS8-900

NP720 ÷ NP855